مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

انواع مدل پروتز سینه

جراحی پروتز سینه عملی است که به منظور ایجاد تغییرات ساختاری و ظاهری بر روی سینه انجام می‌شود. در اکثر موارد افرادی اقدام به جراحی پروتز سینه می‌نمایند که قبلا تحت جراحی لامپکتومی (برداشتن قسمتی از سینه به دلیل وجود بافت سرطانی) یا ماستکتومی (برداشتن کل سینه به دلیل بیماری سرطان سینه) قرار داشته‌اند. اگرچه در سال‌های اخیر تعداد افرادی که به منظور زیبایی و افزایش حجم و اندازه سینه خود تحت جراحی زیبایی پروتز سینه قرار می‌گیرند نیز رو به افزایش بوده است.

پروتز چیست؟

پروتز سینه در شکل‌ و اندازه‌های مختلف ساخته می‌شوند و طراحی آن به گونه‌ای می‌باشد که تا حد امکان مانند یک سینه‌ی طبیعی باشد اما اگر قصد جراحی پروتز سینه را دارید ممکن است با انواع و اقسام پروتز‌ها مواجه شوید که تصمیم گیری جهت انتخاب بهترین نوع آن برای شما را مشکل سازد، در ادامه به بررسی انواع پروتز سینه خواهیم پرداخت تا حدودی با آن‌ها آشنا شوید البته در نهایت باید با توجه به نظر پزشک خود تصمیم به انتخاب بگیرید. اولین نکته‌ای که باید بدانید این است که انواع پروتز‌های سینه یا با ژل سیلیکون پر می‌شوند یا با سالین (آب نمک استریل)، اولین تصمیمی که باید بگیرید این است که از کدام نوع پروتز می‌خواهید استفاده نمائيد. پوسته تمام پروتز‌های سینه از جنس سیلیکون می‌باشد و تفاوت در مواد داخل و نیز فرم‌های مختلف آن می‌باشد.

تفاوت بین پروتزهای سیلیکونی و پروتزهای حاوی سالین

  • پروتزهای حاوی سالین

همان طور که پیشتر اشاره شد داخل این پروتزهای آب نمک استریل شده قرار دارد، یکی از مزایای سالین این است که بافتی یکنواخت و طبیعی ایجاد می‌کند، اگر پروتز دچار نشتی شود، بدن بدون وجود هیچ مشکلی می‌تواند مایع را جذب و دفع کند. در برخی موارد جراح تصمیم می‌گیرد که داخل پروتز را پر کند و در نهایت بافت‌های اسکار کوچکتری ایجاد خواهد شد.

این نوع ایمپلنت برای افراد بالای 18 سال از جانب سازمان غذا و دارو تائیدیه گرفته است.

  • پروتز سینه حاوی سیلیکون

پروتزهای سینه سیلیکونی حاوی ژل سیلیکونی هستند، بعضی از افراد عقیده دارند که این نوع از پروتزها حالت طبیعی‌تر دارند و فرمی که به سینه می‌بخشند مانند سینه‌ی طبیعی فرد می‌باشد و نسبت به پروتز نمکی ظاهر بهتری ایجاد می‌کند اما در کنار این مزیت باید این نکته را نیز در نظر داشت که خطراتی که پس از پارگی و نشت این نوع پروتزهای ممکن است ایجاد شود نسبت به پروتز حاوی سالین ممکن است عوارض بیشتری در پی داشته باشد. بنابرای باید به صورت مستمر تحت معاینه قرار بگیرید تا در صورت پارگی اقدامات لازم انجام شود.

پروتزهای سیلیکونی برای افراد بالای 22 سال از طرف سازمان غذا و دارو مورد تائید است.

هر دو نوع این ایمپلنت‌ها فرمی گرد به سینه می‌بخشند و اگر دچار چرخش در سینه شوند به دلیل شکل متقاورن دایره‌ای که دارند همچنان طبیعی و گرد به نظر می‌رسند.

برخی دیگر از انواع پروتزهای سینه عبارتند از:

  • پروتز سینه با ساختار سالین: انواع جدید پروتز سینه دارای ساختار داخلی می‌باشد که نسبت به پروتزهای سالین قدیمی شکل و حالت بهتری دارد.
  • پروتز سینه پاستیل خرسی: این پروتز، ژل بافتی مقاومتر نسبت به مدل‌های قدیمی دارد و در صورت پارگی پوسته، دچار نشت ژل نخواهد شد و می‌تواند شکل طبیعی خود را حفظ نماید. برخی از متخصصان باور دارند که پروتز سینه پاستیل خرسی با توجه به شکل اشک مانند آن طبیعی‌ترین فرم و حالت را در بین انواع پروتزهای سینه دارد. از معایب این پروتز می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • قیمت بالاتر نسبت به سایر انواع پروتزها
  • در مقایسه با سایر پروتزها برای جراحی این پروتز باید برش‌های بزرگتری روی سینه ایجاد شود.
  • پروتز سینه صاف

این پروتز‌ها معمولاً به شکل گرد می‌باشند و پوسته بیرونی آن‌ها سیلیکونی نرم و صاف می‌باشد که می‌تواند آزادانه حرکت کند (داخل این ایمپلنت‌ها هم با سالین و هم با ژل سیلیکونی قابل پر شدن است). حالتی که این پروتزها ایجاد می کند بسیار طبیعی می‌باشد.

  • پروتز سینه دارای بافت

همان طور که از نام این پروتز می‌توانید حدس بزنید قسمت بیرونی این پروتز دارای بافت است و بنابراین داخل سینه قادر به حرکت نمی‌باشد. داخل این پروتزها نیز با ژل و سالین می‌تواند پر شود، به شکل گرد یا قطره (اشک) در دسترس هستند و یکی از مزیت‌های آن این است که داخل سینه دچار حرکت و جابه‌جایی نمی‌شود.

نکات لازم در مورد انواع پروتز

با توجه به انواع پروتزهایی که ذکر کردیم در ادامه به نکاتی اشاره می‌کنیم که هنگام انتخاب پروتز سینه باید به آن توجه کنید:

  • ظاهر، اندازه، فرم و حسی که می‌خواهید سینه شما پس از جراحی داشته باشد.
  • خاصیت ارتجاعی پوست شما
  • وضعیت سلامت عمومی
  • تا چه حد می‌توانید ریسک خطرات پس از جراحی را تحمل کنید
  • بودجه‌ای که برای این جراحی در نظر گرفته‌اید
  • قصد دارید از روش دیگری جهت زیبایی سینه‌ی خود استفاده نمائيد
  • آیا در گذشته جراحی پروتز سینه داشته‌اید
  • سن شما

با در نظر گرفتن مواردی که ذکر شد، جراح به شما کمک می‌کند تا تصمیم درستی برای انتخاب بهترین پروتز سینه را داشته باشید.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − پنج =