عمل پروتز سینه یکی از جراحی زیبایی و درمانی رایج است که به منظور افزایش حجم و تغییر شکل سینه ها انجام می شود. همان طور که می دانید پروتز سینه همانند بسیاری از عمل های زیبایی به دلایل مختلف از جمله فرسودگی و تغییرات برای سال های طولانی دوام نداشته و نیاز به تعویض خواهد داشت. حال سوال اینجاست که دلایل جراحی تعویض پروتز سینه چیست؟ بهترین زمان تعویض پروتز سینه چه هنگام است؟ عوارض تعویض پروتز سینه چیست؟ به منظور آشنایی بیشتر با عمل تعویض پروتز سینه تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
جراحی تعویض پروتز سینه چیست؟
همان طور که اشاره شد، عمل پروتز سینه یا بزرگ کردن سینه یکی از عمل های زیبایی و حتی درمانی به شمار می رود. در این عمل پروتزهای مصنوعی از نوع سالین یا سیلیکونی برای افزایش سایز پستان به کار می رود. به طورکلی، پروتزها مانند هر وسیله پزشکی ماندگاری دائمی نداشته و دچار فرسودگی می شوند. به همین علت پس از مدت زمان مشخص و باتوجه به شرایط بیمار، جراحی تعویض پروتز سینه انجام می شود.
جایگزین کردن پروتزهای قدیمی با پروتزهای جدید سینه، هدف اصلی این جراحی محسوب می شود که توسط بهترین جراح پروتز سینه انجام می شود. عمل تعویض پروتز سینه معمولا برای تغییر یا بهبود ظاهر سینه ها همراه با تعویض مواد پروتز، انجام می شود.
دلایل جراحی تعویض پروتز سینه
اگرچه پروتزها بعد از مدتی نیاز به تعویض دارند، اما بهتر است با عوامل اصلی که نیاز تعویض پروتزها را افزایش می دهد، آشنا شوید.به طورکلی، مهمترین دلایل عمل تعویض پروتز سینه عبارتند از:
قرارگیری اشتباه عدم تقارن پروتزهای سینه
در صورتی که پروتزها درمحل مناسبی قرار نگرفته و خیلی به هم نزدیک یا دور شوند، عمل تعویض توصیه می شود. همچنین، نزدیکی پروتزها به پهلو یا عدم تقارن آن ها می تواند ظار پستان ها را از حالت طبیعی و زیبا دور کند، لذا با توجه به شرایط و نارضایتی بیمار، عمل تعویض پروتزها انجام واهد شد.
فرسودگی، پارگی و جا به جایی پروتز سینه
یکی از مهم ترین دلایل برای تعویض پروتز سینه، فرسودگی آن ها است. به طور معمول پروتزها بین 10 تا 15 سال ماندگاری داشته و پس از آن دچار فرسودگی می شوند. اگرچه افزایش سن و تغییرات بافت سینه نیز می تواند سبب جابه جایی پروتزها و تغییر شکل سینه شود، اما فرسودگی پروتزها تغییر فرم و احتمال جابه جایی یا پاره شدن را افزایش می دهد. با وجود اینکه پروتزهای سینه، به ویژه پروتزهای سیلیکونی، از مقاومت بالایی برخوردار هستند، اما احتمال پارگی و ترکیدن پروتز همچنان وجود دارد. بهتر است بدانید که در اثر پارگی پروتز، فرم پستان نامتقارن شده و فرد نیاز به تعویض پروتز سینه خواهد داشت.
توجه داشته باشید که پارگی پروتزهای سالین (یا نمکی) تغییر فرم سینه و کوچکی پروتز ترکیده مشخص می شود. در حالی که پارگی پروتزهای سینه سیلیکونی با ایجاد توده در اطراف سینه، تورم یا برآمدگی غدد لنفاوی زیر بغل یا تغییر فرم سینه ظاهر می شود. به منظور اطمینان از سالم بودن پروتزها توصیه می شود به پزشک متخصص جهت معاینات دوره ای مراجعه نمایید.
ایجاد زخم یا فیبروز پستان
از دیگر دلایل تعویض پروتز سینه می توان به ایجاد زخم همراه با درد اشاره کرد که فرد را به شدت آزار می دهد. همچنین، در موارد نادر ممکن است چند سال پس از عمل پروتز سینه، بافت فیبروز در اطراف پروتز ایجاد گردد که باعث ایجاد سفتی و درد بسیار زیاد در آن ناحیه خواهد شد.
دشوار شدن فعالیت های ورزشی
بهتر است بدانید که سینه های بیش از حد بزرگ برای همه افراد، به ویژه زنان ورزشکار مناسب نیست. چرا که سینه های بزرگ دامنه حرکتی ورزشکار را محدود کرده و حتی دویدن را دشوار می کند. در چنین وضعیتی برای بهبود شرایط ورزشی و افزایش دامنه حرکتی، عمل تعویض پروتزها به منظور کوچک کردن سینه ها توصیه می شود.
نارضایتی و تمایل به تغییر فرم سینه
برخی از زنان پس از عمل پروتز سینه به دلایل مختلف مانند عدم تبحر پزشک، تغییر سلیقه و یا حساسیت بیش از حد بیمار، از فرم سینه خود ناراضی هستند. اگرچه عمل پروتز زیر نظر جراح خوب و باتجربه انجام شود، احتمال عدم رضایت بسیار پایین است. با این حال برخی از افراد انتظاراتی غیرواقعی از عمل پروتز سینه دارند و به دلیل عدم رضایت، جراحی مجدد یا تعویض پروتز سینه را انجام می دهند.
تغییر نوع پروتز سینه
در گذشته احتمال جذب ژل موجود در پروتزها بسیار بالا بود، به طوری که استفاده از نسل قدیم پروتزهای سیلیکونی از سوی سازمان جهانی ممنوع شد. از طرفی نسل جدید پروتزهای سیلیکونی در مقایسه با پروتزهای سالین، به دلیل ایمنی بسیار بالا مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. به همین علت برخی از زنان از پروتزهای جدید سیلیکونی را به نوع قدیمی یا پروتزهای سالینی ترجیح داده برای عمل تعویض پروتز سینه اقدام می کنند.
بهترین زمان تعویض پروتز سینه چه هنگام است؟
اگرچه پروتزهای سینه به دلایل ذکر شده در بالا نیاز به تعویض دارند، اما این بدان معنا نیست که فرد به طور مرتب جراحی تعویض پروتز سینه را انجام دهد. همان طور که اشاره تا هنگامی که بیمار از جراحی پروتز سینه راضی بوده و پروتز سینه دچار فرسودگی، تغییر شکل یا پارگی نشود، نیازی به عمل تعویض نیست. به طور کلی، انتظار می رود که پروتز سینه بین 10 تا 15 سال دوام داشته و پس از این مدت عمل تعویض پروتز سینه انجام شود. شایان ذکر است که این مدت زمان در همه افراد یکسان نیست و ممکن است باتوجه به تغییرات فیزیکی بدن، ماندگاری پروتز کوتاه تر شود.
کلام آخر
جراحی تعویض پروتز سینه با هدف جایگزین کردن پروتز های قدیمی با پروتزهای جدید زیر نظر متخصص انجام می شود. به طورکلی، پروتزهای سینه دائمی نبوده و بین 10 تا 15 سال به دلایل مختلف مانند تغییر فرم، پارگی، جابه جایی و موارد دیگر نیاز به تعویض دارند. همچنین، این عمل در افرادی انجام می شود که از عمل اولیه خود رضایت کافی نداشته و قصد تغییر فرم سینه خود را دارند. اگرچه عمل پروتز سینه و تعویض آن عوارض جدی به همراه ندارد، اما توصیه می شود از عمل غیر ضروری خودداری کرد و با بهترین جراح پروتز سینه در تهران مشورت کنید.
0 دیدگاه