دکتر فرخ کامران خواجوی » جراحی زیبایی سینه » شیردهی بعد از پروتز سینه
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

شیردهی بعد از پروتز سینه

شیردهی بعد از پروتز سینه یکی از نگرانی های اصلی خانم ها بعد از عمل است. دقت داشته باشید که بعد از انجام جراحی توانایی شیردهی کاهش یافته یا حتی ممکن است از بین می رود. البته این موضوع به دلیل آسیب به مجاری شیری و غدد شیری در طی جراحی اتفاق بیافتد. این جراحی را به روش های مختلفی انجام می دهند که بعضی از آن ها می تواند آسیب کمتری به ساختار سینه وارد کند. اما در کل شیردهی بعد از پروتز با چالش های زیادی روبرو است ولی اگر جراحی خود را نزد یک پزشک با تجربه انجام دهید نتیجه مطلوبی را هم دریافت خواهد کرد.

شیردهی بعد از پروتز سینه

آیا بعد از پروتز سينه ميتوان شير داد؟

یکی از متداول ترین سوالاتی که خانم در جلسه مشاوره با پزشک مطرح می کنند امکان شیردهی بعد از جراحی پروتز سینه در گرگان است که در پاسخ به آن باید گفت مهمترین عامل بر تولید شیر محل کاشت پروتز است. در طی انجام عمل، برش در امتداد مرز طبیعی محل تلاقی سینه و قفسه سینه (چین پستانی) ایجاد می شود. پروتزها بین دیواره قفسه سینه و سینه بیمار قرار داده می شود، بنابراین تداخلی با مجاری سینه یا غدد پستانی که شیر از آن‌ها دفع می کند ندارد. حتی برخی از بافت های غدد که در حین کوچک کردن سینه برداشته می شود، تاثیری بر شیردهی تاثیر ندارد و در بیشتر موارد بافت سینه کافی، برای تولید شیر پس از جراحی باقی خواهد ماند.

اگرچه بیشتر عمل های بزرگ کردن سینه هیچ اختلالی در غدد شیردهی ایجاد نمی کند، اما اگر برش ایجاد شده به روش آرئول باشد ممکن است اعصاب و مجاری از هم جدا شوند. در چنین وضعیتی ممکن است در تولید شیر مادر اختلال ایجاد شود. لازم به ذکر است که اکثر زنانی که حس خود را در نوک پستان از دست داده اند، بیشتر در معرض خطر کاهش تولید شیر در سینه هستند. در حقیقت اگر اعصاب سینه و نوک سینه در حین برش و جراحی پستان آسیب دیده یا قطع شود، در تولید شیر هم اختلال ایجاد خواهد شد.

نکته: توجه داشته باشید که کیفیت شیر تولیدی ربطی به پروتز سینه ندارد برای مثال بسیاری از زنان که پروتز سینه دارند بعد از عمل خود با موفقیت شیر ​​می‌دهند، اما ممکن است از شیر غنی برای رشد نوزاد نداشته باشند.

آیا بعد از بارداری به جراحی اصلاح سینه نیاز دارم؟

واکنش هر خانمی به بارداری متفاوت است. برای مثال ممکن است در برخی سینه ها بعد از بارداری (چه با پروتز یا بدون پروتز) به حالت اولیه خود باز گردد. به طورکلی، برخی از عوامل در چگونگی واکنش بدن نقش دارند که از مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • نوع بدن
  • ژنتیک
  • بارداری های چند قلو
  • سبک زندگی (تغذیه، فعالیت های بدنی منظم و کیفیت خواب)

اگر چه برخی از زنان دارای پروتز سینه پس از بارداری یا شیردهی هیچ تغییری را تجربه نمی‌کنند، اما برخی دیگر ممکن است متوجه تفاوت‌های ظریف مانند کاهش حجم و افتادگی جزئی سینه شوند. اگر این اتفاق بیفتد، بیماران می‌توانند برای جراحی لیفت سینه در گرگان اقدام کنند. لیفت سینه می تواند بافت شل یا افتادگی سینه را که اطراف پروتز را احاطه کرده است سفت کند تا شکل و محل آن بهبود یابد.

آیا امکان ترکیدن پروتز سینه در بارداری وجود دارد؟

همان طور که می دانید به دلیل نوسانات هورمونی و افزایش وزن متوسط، خانم ها با بارداری و شیردهی، افزایش سینه ها را تجربه می کنند. برخی از زنان نگران هستند که پس از تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری، پروتز سینه دچار پارگی یا حتی ترکیدن شود. اما نگران نباشید، زیرا تغییر بافت سینه و بزرگ شدن آن به واسطه نوسان های هورمونی در دوران بارداری، هیچ تاثیری بر پروتزهای سینه نخواهند داشت.

اگرچه حاملگی و شیر دادن باعث پارگی یا ترکیدن پروتزهای سینه نمی شود، اما تغییرات طبیعی در بافت سینه به افزایش وزن و همچنین، انقباض و انبساط سینه ها به هنگام شیر دادن می تواند باعث تضعیف بافت سینه ها شوند. این تغییرات می تواند در برخی از زنان  باعث تغییر شکل و افتادگی سینه شده و حالت پروتز ها را تغییر دهد. به همین علت اکثر جراحان توصیه می کنند که عمل کاشت پروتز سینه را بعد از بارداری انجام دهید.

نکته: بهتر است بدانید که پروتزهای سینه در برابر تورم، پارگی و حتی نشت بسیار مقاوم و انعطاف‌پذیر طراحی شده اند. در نتیجه تغییرات ناشی از بارداری و شیردهی بعد از پروتز سینه باعث پارگی و تغییر شکل پروتزها نخواهد شد. بای دریافت مشاوره از دکتر فرخ کامران خواجوی بهترین جراح پلاستیک در گرگان با شماره 01732326391 تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول شیردهی بعد از پروتز سینه

آیا شیر دهی بعد از پروتز سینه برای نوزاد مضرر است؟

بسیاری از مادران نگران شیردهی به نوزاد خود و نشت مواد پروتز به شیر خود هستند، اما بهتر است بدانید که انواع پروتزهای سینه (پروتز سیلیکونی یا پروتز سینه سالین) هیچ تاثیر بر شیر نوزاد نداشته و کاملا ایمن است. همان طور که در بالا اشاره شد، پروتزهای سینه در پشت غدد کاشته می شوند، در نتیجه مجاری و غدد شیری  به ندرت تحت تأثیر قرار می گیرند. به طور کلی در پروتزهای سیلیکونی احتمال پارگی و ترکیدن بسیار نادر است و هیچ ماده ای نمی تواند به شیر مادر نفوذ کند. اگرچه احتمال پارگی در پروتزهای سینه سالین وجود دارد، اما هر نوع پارگی در این نوع از پروتز ها قابل تشخیص است.

چه زمانی برای بارداری بعد از عمل پروتز سینه مناسب است؟

همان طور که اشاره شد، اکثر جراحان و پزشکان بارداری قبل از کاشت پروتز سینه را توصیه می کنند و معمولاً بارداری در عرض چند هفته پس از بزرگ کردن سینه توصیه نمی شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، بیمار باید با جراح پلاستیک وخود تماس گرفته و اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند. به طور کلی، توصیه می شود که زنان حداقل 3 تا 6 ماه پس از انجام عمل بزرگ کردن سینه قبل از باردار شدن صبر کنند. این به بدن اجازه می دهد تا به طور کامل پس از عمل جراحی بهبود یابد و برای تغییرات دوران بارداری آماده شود.

چه عواملی در موفقیت شیردهی بعد از پروتز دخیل است؟

عواملی مثل نوع جراحی، محل برش، میزان آسیب به مجاری شیری و غدد شیری تاثیرگذار است علاوه بر آن آموزش و پیگیری پزشکی مناسب نقش مهمی دارند.

برای کاهش افتادگی سینه و تغییر پروتز به واسطه شیردهی و بارداری چه باید کرد؟

توصیه می شود برای جلوگیری از تغییر شکل پروتز در طول بارداری و شیردهی یک رژیم غذایی سالم را در پیش گرفته و پس از تولد فرزند وزن خود را به حد ایده آل برسانید.

آیا پروتز سینه می تواند باعث نقص مادرزادی در نوزاد شود؟

خیر. تحقیقات انجام شده نشان داد که  نقایص مادرزادی در نوزاد زنانی که پروتز سینه دارند، نسبت به نوزادانی که از مادران با سینه طبیعی متولد شده بودند، شایع نبوده و خطری ایجاد نمی کند.

آیا کاشت پروتز سینه می تواند باعث مشکلات یادگیری و رفتاری در کودک شود؟

در حال حاضر، هیچ مطالعه ای تاثیر پروتز سینه در مورد یادگیری و رفتار در کودکان متولد شده را ثبت نکرده است. به طورکلی، مغز کودک تا پایان بارداری به رشد خود ادامه می دهد. بنابراین ممکن است مصرف برخی داروها در هر مرحله از بارداری بتواند تأثیری پایدار بر یادگیری یا رفتار کودک داشته باشد.

توصیه پایانی

به طور کلی، بدن خانم ها با یکدیگر متفاوت است پس تاثیرات شیردهی بر روی سینه طبیعی یا پروتز شده یکسان نخواهد بود. اکثر پزشکان و جراحان به دلیل ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری و شیردهی باراداری را قبل از عمل پروتز سینه توصیه می کنند. با این حال، بارداری و شیردهی بعد از پروتز سینه نگران کننده و خطرناک نخواهد بود. با این حال، اگر جراح از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است در حین جراحی به اعصاب سینه و نوک سینه آسیب وارد کرده و میزان شیر تولید شده در سینه محدود کند. به همین علت توصیه می شود به بهترین جراح پروتز سینه در تهران مراجعه کرده و یا پیش از پروتز سینه اقدام به بارداری نمایید.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =