عمل پروتز چانه یا اگمنتاسیون چانه، یکی از جراحی های زیبایی محسوب می شود که محبوبیت بالایی دارد. عقب رفتگی و کوچک بودن چانه یکی از اختلال هایی است که سبب کم شدن زیبایی صورت می شود؛ این اختلال با انجام جراحی چانه که یک نوع جراحی دائمی است و نیازی به ترمیم ندارد رفع می شود. در این جراحی با تغییر ابعاد و اندازه چانه، تقارن و تناسب صورت را نسبت به سایر اجزا صورت با استفاده از پروتز برقرار می کنند. پروتز ها در سایز های مختلفی موجود هستند که اندازه آن با توجه به صورت و با مشاوره پزشک انتخاب می شود. همچنین نوع پروتز برای مردان و زنان متفاوت است.
عمل جراحی پروتز چانه
کوچک ترین تغییر در فرم چانه جلوه زیادی به صورت می دهد و تناسب و زیبایی صورت را چند برابر افزایش می دهد.
جراحی پروتز چانه به دو روش صورت می گیرد این دو روش شامل موارد زیر می باشد:
- بزرگ کردن و برجسته سازی چانه
- کوچک کردن چانه
بزرگ کردن و برجسته سازی چانه:
این روش زمانی انجام می شود که چانه کوچک است و یا به عقب رفته است و جراح متخصص با استفاده از پروتز، چانه را برجسته می کند و به جلو می کشد.
در این روش از پروتز چانه، متخصص زیبایی به دو طریق می تواند پروتز را در چانه شخص جای گذای کند:
- برش داخل دهانی: جراح با ایجاد برشی داخل دهان و در فک پایینی که در تماس با لثه است، پروتز را در چانه شخص کار می گذارد. در این نوع برش، ناحیه برش قابل رویت نیست اما قرارگیری پروتز در چانه دشوار تر است.
- برش خارج دهانی: جراح با ایجاد برش خطی روی پوست در ناحیه چین زیر چانه، پروتز را در چانه شخص کار می گذارد. در این نوع برش، ناحیه برش کمی قابل مشاهده است اما قرار گیری پروتز درون چانه راحت تر و بدون عفونت است.
کوچک کردن چانه:
در برخی از موارد که چانه بزرگ است، جراح با استفاده از دو روش قبلی چانه را برش می دهد با این تفاوت که در این روش چانه به عقب کشیده می شود که باعث کوچک شدن آن می شود.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد تزریق ژل لب
کاندیدای مناسب عمل پروتز چانه
چانه و فک از جمله عواملی است که تاثیر زیادی بر زیبایی دارد. همچنین تناسب چانه و عدم کوچک و بزرگ بودن آن بر روی چگونگی جلوه بینی نیز تاثیر دارد به طوری که برخی مواقع جراح بینی در صورت مشاهده اختلال در قسمت فک و چانه به شخص پیشنهاد می دهد که پروتز چانه نیز انجام دهد.
انجام عمل پروتز چانه به افراد زیر پیشنهاد می شود:
- افرادی که دارای چانه تیز، عقب رفته، چهار گوش و مربعی هستند با پروتز چانه می توانند این اختلال را اصلاح کنند.
- افرادی که دارای گردن گوشتی و یا به عبارتی غبغب هستند می توانند با پروتز چانه و جلو کشیدن آن و یا با برش استخوانی جلوه غبغب را کمتر کنند.
- افرادی که دارای اختلالات فک و چانه مانند کج بودن چانه یا عدم حرکت آسان فک هستند، می توانند با پروتز چانه این اختلال را اصلاح کنند.
- افرادی که کوچکی چانه شان باعث بزرگ نشان دادن بینی شان می شود.
مزایای پروتز چانه
این عمل زیبایی بر خلاف خیلی از عمل های زیبایی دیگر نیازی به ترمیم و جراحی دوباره ندارد و عملی دائمی است. همچنین شخص می تواند میزان حجم پروتز را به دلخواه خود و با توجه به نظر جراح متخصص تعیین کند و در صورت پشیمانی بعد از عمل می تواند پروتز را مجدد بردارد. از دیگر مزایای آن این است که نیازی به بستری شدن در بیمارستان را ندارد و بعد از گذشت ساعاتی پس از جراحی می تواند به منزل باز گردد.
اقدامات قبل از پروتز چانه
یکی از اصلی ترین اقدامات قبل از پروتز چانه، انتخاب جراح مناسب و با تجربه است همچنین مشاوره قبل از عمل برای انتخاب نوع روش جراحی و میزان حجم پروتز لزومی است.
همچنین رعایت موارد زیر قبل از انجام عمل پروتز الزامی می باشد:
- عدم مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی
- عدم مصرف دارو های رقیق کننده خون
- عدم صرف ویتامین ها، مکمل ها و داروهای ضد التهاب
- مصرف منظم و به موقع دارو در صورت تجویز توسط جراح
- در جریان گذاشن جراح در صورت استفاده داروی خاصی
اقدامات بعد از پروتز چانه
پروتز چانه هم مانند سایر جراحی های زیبایی، نیاز به رعایت یک سری موارد و مراقبت های بعد از عمل دارد. موارد زیر برخی از اقدامات بعد از پروتز چانه است:
- استفاده از از کمپرس یخ غیر مستقیم و آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک برای رفع تورم،کبودی و درد
- خوردن غذاهای آبکی تا دو روز بعد از عمل
- خودداری از انجام فعالیت های سنگین تا سه هفته بعد از عمل
- بالا قرار گرفتن صورت در خواب تا دو هفته بعد از عمل
- خودداری از انجام فعالیت های روزانه تا یک هفته بعد از عمل
هزینه پروتز چانه
هزینه این عمل زیبایی نیز مانند دیگر عمل های زیبایی با توجه به تجربه جراح، مکان قرار گیری مطب، میزان استفاده از پروتز، نوع اختلال چانه شخص و روش انجام عمل متفاوت است.
به غیر از پروتز چانه راه های جایگزین دیگری برای رفع اختلالات چانه و تنظیم تناسب صورت نظیر لیفت و لیپوساکشن، جراحی کاهش سایز چانه، جراحی تغییر محل چانه وجود دارد که هر فردی با انجام مشاوره درست و صحیح می تواند با توجه به فرم چانه وصورت خود، روش مناسبی برای جراحی انتخاب کند.
معایب و عوارض پروتز چانه
هر عمل زیبایی دارای عوارض و معایب خاص خود است. در این عمل زیبایی عوارض زیادی مشاهده نمی شود اما در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی حین عمل، توسط جراح و عدم استفاده انتی بیوتیک های پس از عمل توسط شخص امکان عفونت و ماندگاری زخم ها وجود دارد. همچنین به دلیل اینکه عموما جراح از بیهوشی عمومی استفاده می کند امکان حساسیت به داروی بیهوشی وجود دارد. از دیگر معایب پروتز چانه این است که با گذر زمان و بر اثر جاذبه زمین امکان افتادگی پروتز و حرکت آن به طرف پایین وجود دارد. معمولا جراحان برای جلوگیری از این اتفاق پروتز را به استخوان چانه وصل می کند. درد، ورم، کبودی و بی حسی چانه از عوارضی است که بعد از پروتز چانه برای مدت موقتی بر جای می ماند و پس از به پایان رسیدن دوران نقاهت که معمولا یک هفته است از بین می رود.
0 دیدگاه