مدت زمان مطالعه ۹ دقیقه

مینی ابدومینوپلاستی

مینی ابدومینوپلاستی یکی از عمل های زیبایی در ناحیه شکم است که نسبت به ابدومینوپلاستی کامل روشی کمتر تهاجمی به شمار می رود. بسیاری از افراد از افتادگی و چین و چروک در ناحیه زیر شکم رنج می برند و همین امر باعث ناراحتی و خجالت آنها می شود، بنابراین اکثر آنها به دنبال درمان این مشکل و رهایی از آن هستند. مینی ابدومینوپلاستی برای افرادی مناسب است که به وزن ایده آل خود رسیده اند، اما همچنان پوست و چربی اضافه ای دارند که خلاصی از شر آن ها با رژیم غذایی و ورزش دشوار است. به منظور آشنایی بیشتر با این روش جراحی زیبایی شکم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مینی ابدومینوپلاستی چیست؟

مینی ابدومینوپلاستی یک عمل جراحی زیبایی است که با هدف از بین بردن چربی و افتادگی پوست در ناحیه شکم انجام می شود. در طول این عمل، علاوه بر برداشتن حجم توده های چربی و پوست اضافه، ماهیچه های زیر شکم شما ممکن است به هم بخیه شوند، اما از بیرون قابل مشاهده نیست. در برخی مواقع برای از بین بردن چربی های اضافه از لیپوساکشن استفاده می شود.

مینی ابدومینوپلاستی می تواند به از بین بردن برخی از ترک های پوستی  نیز کمک کند. البته از بین رفتن ترک های پوستی به محل آنها و میزان پوست اضافی شما بستگی دارد. توجه داشته باشید که این جراحی پلاستیک، اثر لاغری ندارد. اگر قصد دارید چربی شکم را کاهش دهید و لاغرتر به نظر برسید، می توانید لیپوساکشن را همراه با جراحی زیبایی شکم انجام دهید.

مینی ابدومینوپلاستی برای چه افرادی مناسب است؟

ابدومینوپلاستی کامل یا مینی با تصمیم پزشک متخصص در معاینه قبل از عمل مشخص می شود. ابدومینوپلاستی کامل جراحی طولانی تری است و ناحیه بزرگ تری را پوشش می دهد.اما ناحیه کوچکتری را در بر می گیرد، با این حال این عمل برایهمه مناسب نیست. مهمترین افرادی که می توانند عمل زیبایی شکم را انجام دهند، عبارتند از:

  • افرادی که در سلامت کامل هستند و به هیچ بیماری مزمنی مانند بیماری قلبی، دیابت، لخته شدن خون و سایر بیماری ها مبتلا نیستند.
  • زنانی که بعد از زایمان دچار افتادگی شکم در ناحیه بالای ناف می شوند.
  • افرادی که وزن زیادی از دست داده اند و پوست در ناحیه شکم آن ها دچار افتادگی و شلی شده است.
  • افرادی که قادر به انجام یک ابدومینوپلاستی کامل نیستند و می خواهند جراحی کوچک شکمی را جایگزین آن کنند.

انجام مینی ابدومینوپلاستی برای چه افرادی مناسب نیست؟

تعدادی از افراد به دلیل وجود موارد منع مصرف، واجد شرایط انجام مینی ابدومینوپلاستی نیستند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • فرد از بیماری های جدی مانند بیماری قلبی، دیابت، فشار و غیره رنج می برد.
  • فردی سابقه لخته شدن خون داشته است.
  • وجود سوختگی یا اسکار در قسمت تحتانی شکم
  • زنانی که به فکر بچه دار شدن دوباره هستند.
  • فردی که از چاقی رنج می برد.
  • شاخص توده بدنی فرد بیش از 30 است.
  • فردی که قبلاً یک عمل جراحی شکمی انجام داده است که باعث ایجاد بافت اسکار شده است.

 آمادگی برای مینی ابدومینوپلاستی

چند روز قبل از انجام مینی ابدومینوپلاستی می بایست آزمایشات خونی را به جهت اطمینان از وضعیت سلامتی خود انجام دهید. همچنین ممکن است به توصیه پزشک از انجام موارد زیر قبل از عمل منع شوید:

  • سیگار کشیدن
  • مصرف الکل
  • مصرف داروهای ضد التهابی (مانند آسپرین) و برخی مکمل های گیاهی که ممکن است خونریزی را بدتر کنند یا از لخته شدن مناسب جلوگیری کنند

روش انجام مینی ابدومینوپلاستی

روش مینی ابدومینوپلاستی به چند مرحله نیاز دارد:

در مرحله اول بیهوشی عمومی بر روی بیمار اعمال می شود و ناحیه شکم استریل می شود.
در مرحله دوم پزشک برشی را در ناحیه تحتانی شکم ایجاد می کند که با نفوذ به لایه های پوست به عضلات شکم می رسد.
عضلات شکم با استفاده از بخیه های مخصوص سفت و تقویت می شوند.
چربی اضافی از ناحیه شکم و کمر ساکشن شده و سپس بافت چربی اضافی برداشته می شود.
در مرحله آخر عمل، برش با بخیه زدن پوست و بافت و بانداژ بسته می شود. همچنین، لوله های تخلیه برای حذف مایع و خون و جلوگیری از تجمع در زخم قرار داده می شود.

تفاوت مینی ابدومینوپلاستی و ابدومینوپلاستی کامل

در ابدومینوپلاستی کامل، جراحی تحت بیهوشی کامل انجام می گیرد. پس از بیهوشی یک برش افقی بالای خط موی شرمگاهی بیمار ایجاد می شود.اگر عضلات بیمار کشیده شده باشند، برای سفت شدن به یکدیگر دوخته می شوند. در برخی مواقع نیز برای از بین بردن چربی اضافه از لیپوساکشن استفاده می شود. در حین عمل برای صاف شدن شکم،  پوست اطراف آن کشیده می شود و پوست اضافی بریده می شود.علاوه براین گاهی اوقات جراح شکل ناف را نیز تغییر می دهد.

تفاوت ابدومینوپلاستی کامل و مینی ابدومینو پلاستی آن است که مینی ابدومینو پلاستی فقط در قسمت تحتانی شکم انجام می شود، در حالی که ابدومینوپلاستی کامل وسعت بیشتری از شکم را در بر می گیرد. این عمل در مقایسه با تامی تاک کامل می توانید سریعتر بهبود پیدا کنید. دو ساعت بعد از جراحی مینی ابدومینوپلاستی می توانید بلند شوید و به آرامی راه بروید. کسانی که مینی ابدومینوپلاستی انجام داده اند می توانند به زندگی روزمره خود بازگردند و در همان روز از بیمارستان مرخص شوند. این در حال است که در جراحی کامل شکم، بیمار باید بین 1 تا 2 روز در بیمارستان بستری شده و روند بهبودی کندتر است.

مینی ابدومینوپلاستی در کدام نواحی انجام می شود؟

همانطور که قبلا به آن اشاره شد مینی ابدومینوپلاستی در بخش پایینی شکم یعنی از زیر ناف تا ناحیه ی شرمگاهی انجام می شود. خوب است بدانید که ظاهر و محل ناف با عمل مینی ابدومینوپلاستی تغییر نمی کند و برای تغییر آن باید ابدومینوپلاستی کامل انجام داد.همچنین اگر می خواهید کل شکم صاف شود، ابدومینوپلاستی کامل برای شما مناسب تر است.

مراقبت های بعد از جراحی مینی ابدومینوپلاستی
چندین نکته وجود دارد که بعد از مینی ابدومینوپلاستی باید رعایت شود تا از عوارض جلوگیری شده و نتیجه ای عالی حاصل شود. مهمترین آن ها عبارتند از:

پس از انجام عمل مینی ابدومینوپلاستی، لوله های ای برای خارج شدن از شر مایعات و ترشحات به صورت روزانه قرار داده می شود که این لوله ها را می توان یک هفته پس از انجام مینی ابدومینوپلاستی خارج کرد.
پوشیدن گن شکمی برای مدتی بعد از عمل به تشخیص پزشک الزامی است.

  • 3 تا 4 ساعت بعد از مینی ابدومینوپلاستی می توانید مصرف غذاهای سبک را شروع کنید.
  • حدود 24 ساعت پس از برداشتن لوله های تخلیه می توانید حمام کنید.
  • حداقل تا سه هفته پس از مینی ابدومینوپلاستی از انجام ورزش های شدید خودداری کنید.
  • پیروی از یک رژیم غذایی مناسب بعد از عمل برای حفظ نتایج آن و جلوگیری از تجمع مجدد چربی الزامی است.
  • آنتی بیوتیک مصرف کنید و از آنتی بیوتیک های موضعی تجویز شده توسط پزشک برای جلوگیری از عفونت استفاده کنید.
  • از داروهای ضد تهوع و ضد انعقاد تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.
  • پس از عمل از استعمال دخانیات خودداری کنید.

خطرات جراحی مینی ابدومینوپلاستی

به طورکلی، هر عمل جراحی با خطرات و عوارضی همراه است که اغلب به واسطه عدم مهارت جراح و یا شرایط جسمی فرد به وجود می آید. مهمترین خطرات جدی این جراحی عبارتند از:

  • تجمع مایه در زیر پوست (سروما): لوله های درناژ که پس از جراحی در محل جراحی باقی می مانند، می توانند از تجمع مایه در زیر پوست جلوگیری کنند. اگرچه در برخی مواقع پزشک از یک سوزن یا سرنگ برای تخلیه ی مایع جمع شده زیر چوست استفاده می کند.
  • بهبود طولانی مدت زخم: گاهی اوقات ناحیه زخم ناشی از جراحی  دیر بهبود یافته یا به طور کلی باز می شود.به همین دلیل ممکن است در حین عمل و بعد از آن برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز شود.
  • آسیب به بافت: در حین عمل مینی ابدومینوپلاستی ممکن است بافت چربی که در عمق پوست وجود دارد آسیب دیده یا از بین برود. با توجه به وسعت ناحیه جراحی، بافت آسیب دیده ممکن است خود به خود بهبود یابد یا نیاز به عمل جراحی داشته باشد. توجه داشته باشید که استعمال سیگار خطر آسیب بافتی را افزایش می دهد.
  • ماندگاری جای زخم: اگرچه جای زخم ناشی از عمل جراحی معمولا باقی می ماند، اما اگر پزشک تبحر بالایی داشته باشد، بخیه در ناحیه خط شرمگاهی به راحتی دیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: لیپوساکشن

 نتیجه مینی ابدومینوپلاستی

پس از عمل ابدومینوپلاستی به مدت چند هفته  باید از یک چسب شکمی استفاده کنید تا در حین بهبودی شکم تان ثابت نگه داشته شود. بخشی از نتیجه ی جراحی فورا خود را نشان می دهد اما نتیجه ی کامل حدودا 6 هفته پس از جراحی و بعد از کاهش تورم مشخص می شود. همچنین در صورت عدم افزایش وزن یا بارداری، نتیجه ی مینی ابدومینوپلاستی می بایست دائمی باشد.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 20 =